2015. április 13., hétfő

Anyák napi kép

Közeledik Anyák napja, így gyorsan mutatunk is egy ötletet, amivel ezen az alkalmon kedveskedhetünk Édesanyánknak.Szükséges alapanyagok:

- Akril primer (alapozó)
- Akrilfesték fehér
- Dekor Paint Soft festék (fehér)
- Vaspaszta (szürke)
- Matt lakk
- Transzfer gél
- Expressz ragasztó
- Antik paszta (umbra)
- Lapos ecset
- Spatula
- Csiszolóvászon (finom szemcséjű, 180-as)
- Kontúrozó (fekete)
- Natúr papíralapú képkeret
- Transzferpapír
- Stencil (csipkemintás)
- Maszkoló szalag


A kerettel kezdjük, rögzítsük a stencilt maszkoló szalaggal. A vaspasztával töltsük ki. A keret két szemközti oldalán dolgozzunk, és ha az megszáradtak, akkor jöhet a másik két oldal. A sarkoknál maszkolószalaggal ragasszuk le, így szépen ki lehet alakítani ezt a részt is, hogy a minta egybefüggő legyen.A vaspaszta száradása után, kenjük át az egész felületet Dekor Paint festékkel. Alapozásra itt azért nincs feltétlenül szükség, mert a dekorfestéknek nagyon jó az állaga, tapadása és a fedőképessége. 


Addig amíg szárad a kereten a festék, alapozzuk le az akril primerrel a képkeretünk alapját.


Amikor megszáradt a kereten a festék, óvatosan csiszoljuk meg, épp csak annyira, hogy a vaspaszta szürke színe előbukkanjon.


A kép alapot az alapozó száradása után fessük át a fehér akril festékkel.  A keret csiszolása után az éleit kenjük át finoman az antik pasztával.

 

Ha nem fotó kerül a képkeretbe, akkor mérjük ki a kép alapon, hogy hová kerüljön a minta.


Vágjuk ki a transzferpapírból a kívánt mintát.

Kenjük át transzfer géllel a kivágott minta színét és az alapon azt a részt, ahova a minta kerül majd. Színével lefelé illesszük pontosan a már kimért és géllel átkent részre. Ha a mintát leraktuk, nem tudjuk visszaszedni. Az ujjunkkal simítsuk végig a mintát, hogy biztosan odaragadjon mindenhol.


Teljes száradás után, ami kb 3-4 óra, egy ecsettel nedvesítsük meg a felületet.


Az ujjunkkal a már nedves papírt, óvatosan körkörös mozdulatokkal dörzsöljük le. Inkább többször ismételjük meg ezt a mozdulatot, nem baj ha egyszerre nem jön le a teljes papírréteg.


Ha mindenhol leszedtük a papír felesleget, de még látszik a papír szegélye, akkor nagyon finom szemcséjű csiszolóvászonnal picit összedolgozhatjuk.


Itt még látszik egy picit a transzfer gél, de lakkozás után a felület teljesen homogén lesz, nem fog látszódni a ragasztás.

A transzferált rész közepére most is kerülhet fotó, vagy egy kisebb emlék beragasztva (pl. egy medál, vagy bármi apróság), de feliratot is készíthetünk bele. Pl. Anyu, Mama, Szeretlek, stb...

Először ceruzával rajzoljuk meg a feliratot, majd kontúrozóval húzzuk ki.


A kontúrozó teljes száradása után, kenjük át matt lakkal az alapot is és a keretet is.Ezután nincs más dolgunk, mint összeragasztani a kép lábát a képkerettel, amihez használjunk Express ragasztót.

 

Készen is vagyunk:


Ötlet, fotó és styling: Czippel Judit

Egy másik egyszerű és nagyszerű Anyák napi ötletünket ezen a videón nézhetitek meg:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...