2015. április 1., szerda

Last minute húsvéti nyuszi

Pár nap és itt a húsvét! Még nem készítettél dekorációt? Semmi baj, máris itt egy remek ötlet, amivel pikk-pakk vidám húsvéti hangulatot lehet varázsolni otthonodba! Még néhány festett tojás és át is adhatjuk magunkat az ünnepi hangulatnak.



Alapanyagok:

- Akril alapozó
- Akrilfestékek (fehér, menta)
- Express ragasztó
- Matt lakk
- Ragasztóspray
- Natúr fa vagy rétegelt lemez alap (téglalap alakú)
- Fehér pamutfonal
- Laposecset, Szivacsecset
- Sniccer vagy dekorkés
- Olló
- Színes filclapok
- Karton
- Rajzolt vagy nyomtatott nyuszis sziluett


A hátteret először alapozzuk le, majd teljes száradás után fessük be menta színű akrilfestékkel. Az alapozás azért fontos, mert így az akrilfesték nem szivárog a felületbe és szebb fedést biztosít.


Rajzoljunk vagy nyomtassunk ki egy nyusziforma sziluettet, amit vágjunk ki és helyezzünk egy kartonlapra.


Rajzoljuk át a kontúrt és éles sniccer segítségével vágjuk ki. Ügyeljünk a precíz vágásra, mert ez lesz a sablonunk a festéshez.



Ebben az esetben is érdemes alkamzani a ragasztósprayt, hogy a sablon ne csússzon el a felületetn és ne szivárogjon alá a festék.


Helyezzük a sablont középre és fessük át fehér akrilfestékkel. Használjunk szivacsecsetet, pamacsoló mozdulatokkal dolgozzunk.


Teljes száradás után lakkozzuk le a felületet.


Amíg szárad a lakkozás, készítsünk pompomot fonalból. Ehhez tekerjük át többször az ujjainkon, kössük el középen és vágjuk méretre úgy, hogy arányosan mutasson a nyuszi farkincájaként.



A zászlófüzérhez vágjunk ki filcből deltoid formákat, majd félbehajtva express ragasztó segítségével rögzítsükőket egy fonalszálra.




Végül rögzítsük a pompomot a képhez, és kész is a húsvéti faliképünk! A nyuszis sablont tegyük el, jövőre is jól fog jönni ;)



 

 


Dekoratőr: Czippel Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...