2015. február 10., kedd

I LOVE YOU

A Valentin napról megoszlanak a vélemények, sokan ünneplik és ajándékokakkal lepik meg párjukat, mások pedig azon a véleményen vannak, hogy nem csak ezen a napon kell kifejezni mennyire szeretjük is egymást. 



Nos, most egy olyan kedves kis ötletet mutatunk Nektek, ami szívből jövő ajándék is lehet (az év bármelyik napján), ugyanakkor a lakás díszeként is megállja a helyét. Az elkészítése viszonylag kevés időt vesz igénybe, és nem is kell hozzá sok alapanyag.


Alapanyagok:

- Rétegelt lemez (négyzet alakú)
- Ében és dió lazúrgél
- Mályva akrilfesték
- Hímzőfonal
- Szögek és kalapács
- Szív alakú sablon papírból kivágva
- Stencil
- Ecset és szivacsecset
- Maszkolószalag

Első lépésként vigyük fel ecsettel a lazúrgél árnyalatokat úgy, hogy kicsit egymásba dolgozzuk őket a felületen. Így a felület a fakéreg hatásra fog hajazni, amibe mi most a szivet nem vésni fogjuk, mint anno a szerelmesek a fák törzsébe...


Vágjunk ki papírból egy szimmetrikus szív formát és helyezzük a fa táblára úgy, hogy alul maradjon még hely a LOVE feliratnak.


Kedjük el kalapáccsal beütni a szögeket egymástól egyenlő távolságra, és ügyeljünk arra, hogy minden szög feje azonos magasságban legyen.


Ha készen vagyunk, akkor jöhet a hímzőfonalas móka. Ez kicsit türelemjáték, de nem lehet elrontani. 


Kezdjük el bármelyik szögtől indulva és keresztbe-kasul csak hurkoljuk át a szögeken. Minél több irányba állnak a fonalszálak, minél sűrűbben szőjjük, annál szebb lesz az eredmény. 



Ha készen vagyunk, csomózzuk meg az egyik szögnél a hímzőfonalat és vágjuk le a maradékot.


Ezután rögzítsük maszkolószalaggal (vagy ragasztóspray segítségével) a LOVE feliratú stencilt a felületre. Szivacsecset segítségével fessük be mályva színű akrilfestékkel és készen is vagyunk!



Dekoratőr és fotók: Czippel Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...