2015. január 2., péntek

Újítsd meg a ruhatárad!

Az év első posztjában azt mutatjuk meg Nektek, hogyan lehet néhány jól irányzott vágással, textilfestékkel és szegeccsel feldobni egy egyszerű pólót!



Ha textilt festünk, előtte mindenképpen avassuk be az anyagtot mosással! A varrás részeket (alja, ujjak és nyak) vágjuk le szabóollóval és pöndörítsük vissza az anyagot, így nem fog foszlani sem.


Ahol a vágás merőleges a szövés irányára, ott a pólót nagyon jól vissza lehet pöndöríteni, csak egy kicsit meg kell húzkodni az anyagot. A nyakrésznél viszont a vágás íves, így a vállakhoz közel az anyag nem úgy viselkedik, ahogy azt mi szeretnénk. Ezért a vállvarrás résznél mindkét oldalon néhány öltéssel rögzítsük a feltekert anyagot.


Ezután jöhet is a valódi tuningolós rész, ami egyébként végetlenül egyszerű és gyors.


Az ujjaknál nagyobb részt hajtsunk vissza és piramis szegecsekkel rögzítsük. A szegecseket csak át kell szúrni az anyagon, és a kis tüskéket befelé kell hajtani.




A póló elejének megfestéséhez öntapadós fóliából vágjunk ki magunknak sablont. Egybe célszerű kivágni a sablont, mert így biztosan nem fog elcsúszni a 3 minta.




Az arany és bronz textilfestéket akár össze is keverhetjük egymással így egy újabb gyönyörű metál árnyalatot kapunk: bronz szín, arany csillogással.


A festéket sima ecsettel vigyük fel és szálirányban dolgozzunk. A metál festékek egyik sajátossága, hogy akkor lesz szép homogén csillogós a felület, ha az ecsetet mindig azonos irányba húzzuk. Ez egyébként a metál akrilfestékre is igaz! Festés előtt ne felejtsetek el védőfóliát vagy kartont tenni a póló belsejébe.


Egy picit vártjunk a száradással, majd óvatosan húzzuk le a sablont.


A vonalak szép precízek lettek:


Száradás után sütőpapíron keresztül vasaljuk át a festett részt, ez fixálja a festéket.A festett rész tovább díszíthető szegeccsel.



 


Ugye, milyen menő lett?



Ötlet, fotó és kivitelezés: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...