2015. január 28., szerda

Teásdobozból díszdobozka

A téli időszakban általában több teát fogyasztunk, és ezzel együtt gyorsabban ürülnek ki a teásdobozok is. Vannak nagyon jól záródó darabok is, ezeket ne dobjuk ki, inkább hasznosítsuk újra!Pl. egy Pickwickes doboz tökéletes erre a célra, mert nagyon jól záródik! Nézzük, mire lesz még szükségünk:


Alapanyagok:


- Akril alapozó
- Akril estékek (tört fehér, puncs, púder, bézs)
- Gélpaszta
- Antikoló paszták (antikréz, ezüst, bronz)
- Vizes bázisú matt lakk
- 3D-s sablon
- spatula
- ecsetek (lapos ecset és szivacs ecset)
- Maszkoló szalag


Először alapozzuk le a papírdobozt. Száradás után rögzítsünk maszkolószalaggal egy szép mintás 3D sablont a doboz tetejére. Spatula segítségével kenjünk gélpasztát a sablonba, majd emeljük le azt óvatosan.A gélpaszta száradása viszonylag sok idő, legyünk türelemmel, ne hajszárítózzuk. Ha lehetőségünk van, tegyük a radiátor közelébe, vagy napsütéses helyre. Teljes száradás után a gélpaszta átlátszóvá válik.


Ezután használjunk többféle, egymással harmonizáló színű akrilfestékeket és szivacsecset segítségével pamacsoló mozdulatokkal képezzünk színátmenetes felületet. Hol az egyik színből, hol a másikból használjunk többet. 


A 3D textúrát úgy tudjuk még inkább kiemelni, hogy durva szőrű ecsettel vagy az ujjunkkal antikoló pasztát viszünk fel a kidomborodó részekre.


Használhatunk többféle árnyalatú pasztát is, az érdekesebb végeredmény eléréséhez. Végül lakkal kezeljük a felületet.


Az elkészült díszdobozkában tarthatunk bonbont, csokit, és most, hogy közeledik a Valentin nap, egy masnival átkötve ajándék is lehet belőle.Dekoratőr: Czippel JuditNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...