2014. november 2., vasárnap

Díszíts őzikés sablonnal

Közeledik a karácsony, szép lassan előkerülnek az ünnepi motívumok és a téli minták. Mi az egyik kedvenc sablonunkat vettük elő, amivel most egy vászontáska díszítését mutatjuk be lépésről-lépésre.
Amire szükségünk lesz:
- Natúr vászon bevásárló táska (több méret közül válogathatunk)
- Színes textilfesték (mogyoró, áfonya, arany effekt)
- Flitter
- Szatén szalag (vékony)
- Ragasztó spray (Colla)
- Ragasztó (kartonragasztó, textilragasztó vagy hobbiragasztó)
- Sablon (őzikés)
- Szivacsecset (kicsi és közepes méretű)
- Vasaló
- Vasalópapír vagy sütőpapír


Mielőtt hozzákezdenénk a vászon díszítéséhez vasaljuk át (gőzölhetjük is), hogy ne legyen rajta gyűrődés.


Fújjuk le a sablon hátoldalát a ragasztó spray-vel, így biztosítjuk, hogy ne mozduljon el a felületen, és így a festék sem fog aláfolyni.
 

Mérjük ki pontosan hová kerüljön a minta, helyezzük fel a sablont és simítsuk rá, hogy mindenhol szépen felfeküdjön. Helyezzünk a festendő vászonrész alá egy vastga kartont vagy műanyag fóliát, mert  festék textilszálak között átszivároghat! Töltsük fel a szivacsecsetet mogyorószínű textilfestékkel, majd pamacsoljuk át a sablon közepét, ahol az őzike minta van.


Folytassuk a festést csak most a minta szélein lévő részt, és az áfonya színű textilfestékkel. Arany effekt festékkel fessünk apró pöttyöket az őzikére, ez egy kis arany csillogást kölcsönöz majd neki.


Hasonlóan a kék mintán is alkalmazzuk ezt a színt, majd óvatosan vegyük le a sablont.A ragasztó spray-nek köszönhetően a minta kontúrjai biztos, hogy precízek lesznek. Ahhoz, hogy sokáig ilyen szép maradjon, fixáljuk vasalással, vasalópapíron keresztül.Ragasszunk fel az őzike pöttyeire színben hozzáillő flittereket, ezekből helyezzünk el a vásznon is jópárat.Készítsünk 2 db masnit szatén szalagból, egy kisebbet ragasszunk az őzike nyakába, egy nagyobbat pedig a vászontáska tetejéhez.
 

A vászontáska remek ajándékötlet, sőt akár ebben is adhatjuk magát az ajándékot (pl. ágybeműt vagy ruhadarabot).

Dekoratőr: Czippel Judit

Az őzikés sablonhoz adunk még néhány jópofa felhasználási ötletet! Díszíthettek vele pl. baba bodyt:


Farkas Viktória munkája

Vagy akár tálcát is:

Seufert-Szántó Orsi munkája (BorsaBox)
Sőt, ennek a stencilnek a szélső mintáját már korábban is használtuk, egy karácsonyi dísztányér elkészítéséhez! Ha esetleg lemaradtatok róla, akkor ITT megnézhetitek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...