2014. október 19., vasárnap

Sajttál deszkából

Mire jó egy barkácsolásból megmaradt deszkavég? Készíthetünk belőle mondjuk stílusos sajtkínáló tálat az esti borozás mellé!


Alapanyagok:
- Deszka vagy vágódeszka ( kb. 20x35 cm, max 18 mm vastag)
- Bútorfogantyú (2db)
- Csiszológép
- Fúrógép
- Mérőszalag
- Ceruza
- Csavarbehajtó
- Ecset
- Lazúr
- Lakk (matt vagy fényes, oldószeres vagy vízbázisú)

Ha szükséges, vágjuk méretre a deszkát, majd alaposan csiszoljuk le a felülét, akár új, akár használt deszkáról van szó!

Mérjük le a fogantyún a csavarok távolságát, majd jelöljük be pontosan ezt a távolságot a deszka rövidebb szélén úgy, hogy a fogantyú majd középre essen, és a deszka szélétől 2 cm távolságra legyen. 
Fúrjuk ki a lyukakat, majd fessük át lazúrral a fát, a barnás árnyalat eléréséhez válasszunk dió, gesztenye vagy barna színt. Rögtön a pácolás után dörzsöljük át egy ronggyal a felületet, így a fa erezete még szebben kirajzolódik. 
Ezután lakkozzuk le a felületet, melyhez használhatunk vizesbázisú vagy oldószeres lakkot is, mindkettő megfelelően védi a felületet használat vagy tisztítás közben. Csavarozzuk fel a fogantyúkat.
 

 

TIPP: Használhatunk színes pácot is és modern fogantyút!


Ötlet, fotó és styling: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...