2014. június 26., csütörtök

Réz hatású karkötő dekorgumiból

A dekorgumit sokféleképpen lehet felhasználni, de gondoltátok volna, hogy menő ékszer alapanyaga is lehet?


Ráadásul ezt a divatos, rézveret hatásra hajazó karkötőt egyáltalán nem nagy ördöngösség összerakni, és nem is kell hozzá sok alapanyag. 


Nézzük hát, mire lesz szükségünk:



- Dekorgumi (lehetőleg fekete, de ha más szín van csak kéznél, fessük át akrilfestékkel)
- Kézi vágógép vagy éles sniccer és vonalzó
- Vastag sablon
- Gélpaszta (átlátszóra száradó)
- Fekete matt akrilfesték
- Arany viaszpaszta
- Spatula
- Szivacsecset
- Fogó (lehet kúpos vagy lapos is)
- Ékszerkapocs

Először vágjuk a csuklónknak megfelelő méretűre a dekorgumit, ez a mi esetünkben kb. 3x17 cm. Az egész felületetet pamacsoljuk át fekete matt akrilfestékkel, ezzel ugyanis egy enyhén rücskös textúrát érhetünk el az egyébként sima dekorgumin. Várjunk 15 percet a száradással.


Ezután arany viaszpasztával simogassuk át a felületet és az oldaléleket is, ügyeljünk, hogy mindig kis mennyiségű pasztával dolgozzunk.


Ezután rögtön rá is helyezhetjük a vastag sablont, amire spatulával vigyük fel a gélpasztát. Persze használhatunk vékony sablont is, csak akkor kevésbé fog érvényesülni majd a domború hatás.


A sablon levétele után elég sokat kell várni, kb. 2 órát, de ha napra tesszük, akkor hamarabb megszárad. Hajszárítóval ne siettessük a dolgot, mert a hő meghajlíthatja a dekorgumit.


Ezután megint jöhet az óvatos, viaszpasztás simogatás, hogy a gélpasztával kapott textúrát még jobban kiemeljük és tulajdonképpen ezzel érjük el a végső, rézveretes hatást is. A viaszpaszta rögtön tapad a felületen, de érdemes 24 órát várni, mert utána már biztosan nem fog meg semmit. Lakkozásra nincs szükség!

Érdemes videón is megnézni, hogy a gélpaszta hogyan viselkedik száradás után; rugalmassága miatt a minta nem fog a dekorgumin megtörni vagy berepedezni:




Ezután nem maradt más, mint összeállítani a nyári szettet, amiből természetesen ez a karkötő sem hiányozhat!


Ötlet és kivitelezés: Boda Gabriella
Fotó és styling: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...