2014. április 17., csütörtök

Geometrikus kaspó

Tudtátok, hogy a levegőn száradó gyurma rengeteg lehetőséget rejt magában? Most egy olyan ötletet mutatunk, amihez sok türelem és kitartás kell, de a végeredmény kétségtelenül dizájner termékre hajaz. Ez pedig egy bronz geometrikus kaspó!
 
__CSC0379


Az ötletet egy papírból hajtogatható kaspó adta:

_snug-geometric-vase

Az elkészítéshez egy 500 g kiszerelésű levegőn száradó gyurma szükséges, amit 3-4 mm vékonyra kell kinyújtani.

__CSC0142_

__CSC0144

Ezután fel kell szeletelni 7 cm oldalhosszúságú szabályos háromszögekre. A felszeletelt háromszögeket szedjük fel és hagyjuk megszáradni, a széleket vonalzóval igazítsuk meg.

__CSC0148

__CSC0151

Készítsük el az alsó négyzetet is (szintán 7 cm oldalú) és várjuk meg, míg megszárad... hajszárítóval is lehet segíteni rajta, de óvatosan, nehogy megrepedjen a gyurma a hirtelen száradástól.

__CSC0153

Ezután enyhán nedves ujjal és a maradék gyurmával illesszük össze az elemeket és simítsuk jól össze az éleket, majd várjuk meg, míg ez is megszárad. Ezután lehet géppel és kézzel is csiszolni, hogy az élek precízek legyenek.

__CSC0165

Alapos portalanítás után jöhet is a festés!

__CSC0169

Először kenjük át a felületet kívül-belül fekete matt akrilfestékkel. Ez azért jó, mert így a metál festék még jobban fog majd érvényesülni, szebb lesz a fénye!

__CSC0171

A bronz árnyalatot több rétegben szivacsecsettel lehet felvinni, és itt-ott ecsettel is érdemes besegíteni. A legvégén kívül-belül adjunk neki egy oldószeres lakk borítást (ettől lesz vízálló).

__CSC0175

A kaspó az A Mi Otthonunk magazin 2014. márciusi számában is megjelent:

__CSC0377 

__CSC0385__CSC0383

__CSC0371

Ötlet, kivitelezés és fotó: Varga Judit
Styling: Füzesi Zsuzsa és Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...