2014. március 26., szerda

Húsvéti shabby chic

Kopott, repedezett, foltos, ugyanakkor elegáns, romantikus, ízléses, ez a shabby chic. A fehér, bézs, ekrü színeket felsorakoztató stílus manapság igen közkedvelt a lakberendezésben, ami a kreatív hobby szerelmeseinek is kiváló terep arra, hogy lakásukat saját kezűleg öregített bútorokkal, kiegészítőkkel szépítsék.



A közelgő húsvéti ünnep kapcsán most egy olyan technikát mutatunk, ami bármilyen felületen alkalmazható, a végeredmény pedig garantáltan shabbys lesz.

Amire szükségünk lesz:
  • Polisztirol tojások és koszorú alap
  • Alapozó festék
  • Repedőpaszta alapozó
  • Repedőpaszta (fehér)
  • Bézs, földbarna mattt akrilfesték
  • Ecset, szivacsecset, spatula
Valamint csipkeszalag, szaténszalag, fafigurák (gomb, szivecske), papírvirágok, hobbiragasztó, gombostű...

Első lépésként alapozzuk le a felületet akril alapozóval.


Száradás után használjunk repedőpaszta alapozót, amit ecsettel vigyünk fel egyenletes, nem túl vastag rétegben.


A repedőpasztát spatulával kenjük fel, vastagabb felvitel esetén ritkább, de nagyobb barázdákat kapunk, vékony felvitel esetén a repedések sűrűbbek lesznek.


A paszta száradás közben megrepedezik. Miután teljesen megszáradt óvatosan pamacsoljuk át bézs akrilfestékkel úgy, hogy a repedésekbe ne kerüljön festék.


A végén kicsit megfröcskölhetjük földbarna akrilfestékkel, mint ebben a videóban. Ezután már csak rá kell ragasztani a csipkeszalagot és a szaténszalagot.






Koszorú esetén a repesztett felületet díszíthetjük kopottasra festett fafigurákkal, masnival, stb., amiket hobbyragasztóval vagy gombostűvel rögzíthetünk.

Voilá:





Dekoratőr: Boda Gabriella
Fotó és styling: Varga Judit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...