2014. február 19., szerda

Színezd újra!

Már régi ötlet az evőeszközök nyelének befestése, de aki még nem próbálta, annak megmutatjuk hogyan tudjátok ezt egyszerűen megoldani izgalmas színű akrilfestékkel!

__CSC0116_2 


Az evőeszközöket először alaposan el kell mosni, hogy tökéletesen zsírmentesek legyenek. A nyelek tövét szigetelőszalaggal érdemes leragasztani, ekkor persze megint összetapizhatjuk a nyelet, úgyhogy ott át kell törölni újból mosószeres szivaccsal.


__CSC0008

Ezután szivacsecsetet használva alapozóval kell átpamacsolni a felületet. Ilyenkor keletkezhetnek apró légbuborékok, de száradáskor eltűnnek. Az alapozó egyébként elég gyorsan szárad, hajszárítót ne használjatok hozzá (majd a színezésnél sem), mert a nagyon meleg hőtől az alapozó réteg esetleg megrepedhet a fémen.

__CSC0014

Aztán következhet az akrilfesték, amiből két réteget érdemes felfesteni. Itt a pamacsoló, ütögető mozdulatokat húzó mozdulatokkal érdemes befejezni, így a festék szépen eloszlatható a felületen.

__CSC0018

A vízállóságot az oldószeres fényes lakk fogja megadni az evőeszközben, ebből egy vagy két réteg kell, a száradási idő viszonylag hosszú. A normál kézi mosogatást így bírni fogja az evőeszköz.

__CSC0020

A lakk száradásának ideje alatt érdemes az evőeszközöket vízszinteshez közeli helyzetbe helyezni, ehhez segítségünkre elehet egy komód fiókja.

__CSC0024

Az eredmény persze nem lesz olyan tökéletesen sima, mintha sprayfestékkel dolgoztatok volna, de ha precízen dolgoztok, nagyon szép lesz a végeredmény.

__CSC0075


__CSC0079__CSC0111

__CSC0031

__CSC0040__

__CSC0116_ 

Az anyag az A Mi Otthonunk magazin 2014. februári számában jelent meg. 

Fotó és ötlet: Varga Judit
Styling: Varga Judit és Füzesi Zsuzsa

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...