2014. január 19., vasárnap

Teásdoboz új ruhában

Nem minden kacat szemét! Biztos Nektek is van otthon mindenféle fém dobozotok, kávés, teás, kekszes, ami üresen áll a konyha egyik polcán, vagy kallódik valahol a szekrény mélyén. Most ismét a Kreatív Ötletbörze bloggere, Ágica mutatja meg, ő mit hozott ki egy Liptonos fémdobozból!

 


Először alaposan le kell tisztítani a fém felületet, hogy tökéletesen szír- és pormentes legyen. Ezután jöhet az alapozó festék, két rétegben.


Miután az alapozó tökéletesen megszáradt, jöhet egy megfelelő mintájú szalvéta és a decoupage ragasztó!Miután a doboz fedele és oldala is új mintát kapott, jöhet még egy kis extra díszítés sablonnal. Ehhez használhatunk akrilfestéket, vagy akár valamilyen pasztát is (pl. gélpaszta, ásványpaszta, glitterpaszta).


A végén egy lakkréteggel tehetjük tartóssá a felületet. A dobozkát csipkeszalaggal és fafigurával is lehet díszíteni, így lesz tökéletes a végeredmény:


Ugyanezzel a technikával egy másik fémdoboz - figyelitek milyen felületen van fotózva? ;)A doboz készítésének eredeti forrását itt olvashatjátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...